SEM
Search Engine Marketing


In SEM we trust! - Εμπιστευόμαστε το Μάρκετινγκ των Μηχανών Αναζήτησης
H Innovation Group σας προσφέρει σφαιρικές υπηρεσίες μάρκετινγκ για τις μηχανές αναζήτησης παρέχοντας ολοκληρωμένη στρατηγική με μετρήσιμα αποτελέσματα.
Μια στρατηγική μάρκετινγκ βασισμένη στις μηχανές αναζήτησης (search marketing strategy) θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν εκφράσει με σαφήνεια μια συγκεκριμένη ανάγκη που το προϊόν ή η υπηρεσία σας, μπορεί να καλύψει.

Όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο SEM 360 ανά κλάδο, οι υπηρεσίες μας για το SEM είναι εξειδικευμένες ανά κλάδο δραστηριότητας/industry γιατί διαφέρουν οι παράγοντες κατάταξης. Καθώς κάθε κλάδος έχει να αναμετρηθεί με διαφορετικές καταναλωτικές προθέσεις και διαφορετικές προκλήσεις.

Το μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη στρατηγική, μέρος της οποίας είναι τόσο η υλοποίηση τεχνικών βελτιστοποίησης ιστοσελίδων (SEO), όσο και οι πληρωμένες καμπάνιες με κόστος ανά κλικ (PPC ή CPC Campaigns) οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν σε όλες τις μηχανές (Google , Yandex, Bing, Yahoo), και τους συνεργάτες αναζήτησης.

Πολλές φορές το SEM ταυτίζεται με το SEO και άλλες λανθασμένα εστιάζεται η διαφορά τους μόνο στο ότι το SEM αφορά τις καμπάνιες CPC/ PPC, καμπάνιες για τις οποίες πληρώνουμε ώστε να βρεθούμε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στην πραγματικότητα όμως εξαιρετικά σημαντικές για το μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης είναι οι αναφορές (mentions) σχόλια και κριτικές στα κοινωνικά δίκτυα (Social Media) καθώς επίσης και στο YouTube, το οποίο είναι ταυτόχρονα εκτός από κοινωνικό δίκτυο η δεύτερη παγκόσμια μηχανή αναζήτησης.

Το Youtube διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εμφανίσεις σελίδων αποτελεσμάτων αναζήτησης (SERPs - search engine result pages).
Εξίσου καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το Google Plus που αλληλεπιδρά με τα αποτελέσματά αναζήτησης της Google και διασυνδέεται με το Knowledge Graph.

Tο Facebook το οποίο αναπτύσσει τον δικό του αλγόριθμο αναζήτησης καθώς και τα δικά του og meta data (δεδομένα με τα οποία αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο των ιστοσελίδων - στηριζόμενο στο «σύστημα» open graph) επηρεάζει και σε επίπεδο αναζητήσεων τις καταναλωτικές αποφάσεις ενώ το Instagram και το Pinterest κυριαρχούν στον διαμοιρασμό εικόνας και στις αναζητήσεις με βάση την εικόνα για διάφορους κλάδους (διακόσμηση, μόδα, τουρισμός).

Σε επαγγελματικό επίπεδο και στη διαμόρφωση ατομικής αναγνωσιμότητας (Personal Branding) κυριαρχούν πλατφόρμες όπως το LinkedIn.

Oι εξειδικευμένες (μετά-)μηχανές αναζήτησης - σύγκρισης τιμών και ποιοτικών χαρακτηριστικών (Skroutz, Booking, Trip Advisor) είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης καθώς επηρεάζουν τις καταναλωτικές αποφάσεις σε διάφορες καθοριστικές στιγμές (micro moments).

Αν θέλετε να αυξήσετε την μακροχρόνια ψηφιακή σας παρουσία χωρίς να θυσιάσετε τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, η ομάδα μας, η οποία αποτελείται από ειδικούς στην ανάλυση δεδομένων και το μάρκετινγκ αναζήτησης, μπορεί να σας βοηθήσει.

Θα αναπτύξουμε μια στρατηγική προσαρμοσμένη ειδικά για εσάς, για να κάνουμε τους στόχους σας πραγματικότητα!

Τι να περιμένετε από τις SEM υπηρεσίες της Innovation Group;


Αξιολόγηση της ζήτησης - αναζήτησης για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Καθορισμός προτεραιοτήτων για την διαχείριση του προϋπολογισμού σας.

Διαμόρφωση προτύπων καταναλωτών (buyer persona) στηριγμένο στο τρόπο που αναζητά και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιεί ο εν δυνάμει ιδανικός πελάτης σας.

Ολοκληρωμένο Keywords Research για προσέγγιση των δυνητικών σας πελατών μέσω των αναζητήσεων τους και της ψηφιακής τους συμπεριφοράς.

Διαχείριση - βελτιστοποίηση του ψηφιακού σας αποτυπώματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις metasearch μηχανές επικεντρωμένη στις διάφορες καθοριστικές στιγμές που επηρεάζουν τις καταναλωτικές αποφάσεις (micromoments).

Συμβουλές για την δημιουργία - διαχείριση και διαμοιρασμό περιεχομένου (Content Generation - Delivery).

Υψηλότερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης για τις λέξεις κλειδιά που έχουν αξία για την επιχείρηση - δραστηριότητα σας.

Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας (επισκεψιμότητας που οφείλετε στις μηχανές αναζήτησης για τις μη πληρωμένες κατατάξεις).

Βελτιστοποίηση των πληρωμένων καμπανιών τόσο στις μηχανές αναζήτησης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αύξηση των μετατροπών. Επισκέψεων που μετατρέπονται σε ωφέλιμες ενέργειες για την επιχείρηση -  δραστηριότητα σας όπως online - offline αγορές, εγγραφές σε λίστες αλληλογραφίας, συνδρομές, αλληλεπιδράσεις με social media.

Βελτιστοποίηση της επένδυσης σας (ROI) βάση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Που επικεντρωνόμαστε κατά την διάρκεια του SEM;


Keywords Research

Θεωρούμε την έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά τεράστιας σημασίας και για το λόγο αυτό τις επιλέγουμε προσεκτικά από πηγές όπως οι Moz Keyword Explorer, Google Keyword Planner, Competitors Data και Google Trends. Τελικός μας στόχος η βελτιστοποίηση τόσο για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) όσο και για το συνολικό marketing γύρω από αυτές.

Micro-moments Buyer Circle

Επεκτείνουμε το Keyword Research σε εκείνες τις στιγμές που καθορίζουν τις αποφάσεις των δυνητικών καταναλωτών σας, ανάλογα πάντα με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε κλάδου, επαναδιαμορφώνοντας την εμπειρία χρήσης με απώτερο σκοπό την άσκηση επιρροής στις αναζητήσεις τους και την αύξηση των μετατροπών στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε κάθε βήμα.

UX Optimize

Επανασχεδιασμός της εμπειρίας χρήσης του καταναλωτή από την επαφή με την ιστοσελίδα σας και με το ψηφιακό σας αποτύπωμα συνολικότερα σε όλα τα επίπεδα διαμόρφωσης των αποφάσεών σας και σε κάθε δυνητική οθόνη.

Competitors SEM - SEO Analysis

Διεισδυτική ανάλυση και αποδόμηση της ψηφιακής στρατηγικής και των τεχνικών που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας.

Technical - On Page /Off Page SEO

Αντιλαμβανόμαστε το διαρκή χαρακτήρα και την οργανικότητα της βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης SEO ως διαδικασίας με αποτέλεσμα να επικεντρωνόμαστε σε αυτή σε μια προσπάθεια αύξησης της προβολής σας στους δυνητικούς πελάτες σας που οδηγεί στη μεγιστοποίηση της επισκεψιμότητάς σας.Setup Tracking Codes

Χρησιμοποιώντας τα Google Analytics και το Search Console (ex Webmaster Tools) της Google, καθώς και τα αντίστοιχα εργαλεία αλληλεπίδρασης με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, για την εφαρμογή των οποίων μεριμνούμε αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένα, ορίζουμε την επιθυμητή ανάγνωση των δεδομένων της ιστοσελίδας σας, ενώ παράλληλα η διασύνδεση των Google Analytics με τους διαφημιστικούς σας λογαριασμούς μας επιτρέπει να εξατομικεύουμε κάθε καμπάνια, ανάλογα και με το μέσο στο οποίο διεξάγεται.

SEM Monitoring - Reporting Analysis

Συστηματική παρακολούθηση της απόδοσης των λέξεων-κλειδιών (οργανικών και πληρωμένων) σε όλες τις μηχανές αναζήτησης, είτε ο εν δυνάμει καταναλωτής κάθεται στον υπολογιστή του είτε ψάχνει από το κινητό, και άντληση των απαραίτητων αναλύσεων- reports προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε project ώστε να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των SEO - SEM campaigns μας. (MOZ subscription - UTM Campaigns).

Χρειάζεστε μια αποτελεσματική SEM υπηρεσία;

Παραμένουμε ενημερωμένοι σχετικά με όλες τις τάσεις για τις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε οι SEΜ υπηρεσίες μας να παραμένουν αποτελεσματικές και αποδοτικές!
Οι συνεργάτες μας αξιοποιούν τις υπηρεσίες μάρκετινγκ για τις μηχανές αναζήτησης βρίσκονται έτσι στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης για τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά τους. Μπορούμε να αυξήσουμε και την δική σας ορατότητα (visibility) για τις μηχανές αναζήτησης.